Grillezett tintahal garnélával és lazaccal. Faszénen grillezett ételeket készíteni egyszerű és gyors dolog. Gyakorlatilag percek alatt sül meg minden amit a grillrács “elbír”. A gyors sütés egyik előnye, hogy nem száradnak ki a húsok és nem is a saját levükben puhulnak vissza. Ha nem vetjük el a sulykot a fűszerekkel, tiszta ízeket kapunk melyek élvezetéért érdemes a parázs közelébe odaállni. Ha gyorsan kell meleg ételt készíteni és a tányér elé nem csak az evés kedvéért, hanem az élvezet kedvéért is odaülnénk – mindenképpen érdemes előkapni a faszenet.

garnela tintahal lazac grill sutes recept kitsimono (4)

A tört jégen terítő halas piac látványa önmagában is elég izgalmas és a klasszikus halszag ellenére örömmel válogatunk hosszasan a kínálatból. Ki ne tenne így aki kedveli a halakat és a rákokat, a kaviárt, stb… A legjobb persze, ha az orrunk előtt pucolják és vágják fel a kiszemelt halat, de ha előre felvágott halszeletekből választunk jó ha gondolunk arra is milyen vastag szeleteket jó grillezni. Következő posztunkban egyszerű ízeket mutatunk, melyek pár perc sütést követően állnak készen a tálalásra. OLVASS TOVÁBB…

grillezett tintahal lazac haletel garnelarak kitsimono (1)

Kommentek

comments