TINTAHAL ÉS ROZMARINGOS HAL STEAK GARNÉLÁVAL

 

FASZÉNEN GRILLEZETT ÉTEL

♦ ◊ ♦

FŰSZEREK:

BORS – ŐRÖLT ROZMARING – KAKUKKFŰ – BAZSALIKOM

♦ ◊ ♦

VAJ – CITROM – ROZMARING

A GARNÉLARÁK ELŐKÉSZÍTÉSE:
  • A jégről előkészített főtt garnélával nincsen sok dolgunk. Vízzel megmossuk, enyhén megcsepegtetjük frissen szelt citrom levével.
  • Egyik oldalát olvasztott fűszervajjal megkenjük és a többi alapanyag előkészítésének ideje alatt állni hagyjuk.
  • Ne sózzuk, teljesen fölösleges.
  • A grillezésnél érdemes figyelni arra, hogy a hozzávalók közül a garnéla fog leghamarabb átsülni, ezért olyankor érdemes csak a grillrácsra helyezni, mikor már a többi ételnek a második oldala sül.
  • Szó szerint egy – két percig süljön, hogy az egyébként már megfőtt garnélának csak az ízét emelje ki a grillezés.
A LAZAC ELŐKÉSZÍTÉSE:
  • A lazac szeleteket először csap alatt megmossuk és jól lecsepegtetjük.
  • Mindkét oldalát megcsepegtetjük citrommal.
  • Sót most sem használunk, csak az olvasztott fűszervajjal kenjük meg mindkét oldalát.
  • A szeletek maximum 2 – 3 cm vastagok legyenek, hogy ízletesre süljenek.
A KALMÁRCSÁP VAGY TINTAHAL ELŐKÉSZÍTÉSE:
  • Csap alatt vízzel leöblítjük.
  • Szeleteket készítünk vagy darabokat szelünk.
  • A nagyobb darabokat beirdaljuk.
  • A hosszabb csápokat feltekerjük és megtűzzük.
  • Megkenjük fűszervajjal.
  • A sütést ezzel kezdjük, mert ez sül át a leglassabban.
MENNYISÉGEK KÉT SZEMÉLYRE:

hat – nyolc darab garnélarák
két szelet lazac
0,25kg tintahal vagy kalmárcsáp
négy szem kisebb burgonya

 Köretnek grillezzünk burgonyaszeleteket az étel mellé. Ugyan azon a parázson – ízlés szerint akár ugyanazzal a fűszervajjal megkenve mint a halat, a garnélát, a tintahalat – pár perc alatt elkészülhetünk vele. Tálalásnál díszíthetjük citromkarikával és rozmaringgal. Az étel elkészítését követően hamar szervírozzuk, frissen sülve fogyasszuk.

grillezett tintahal lazac haletel garnelarak kitsimono (2)

Kommentek

comments