TINTAHAL ÉS ROZMARINGOS HAL STEAK GARNÉLÁVAL
FASZÉNEN GRILLEZETT ÉTEL
♦ ◊ ♦
FŰSZEREK:
BORS – ŐRÖLT ROZMARING – KAKUKKFŰ – BAZSALIKOM
♦ ◊ ♦
VAJ – CITROM – ROZMARING
A GARNÉLARÁK ELŐKÉSZÍTÉSE:
- A jégről előkészített főtt garnélával nincsen sok dolgunk. Vízzel megmossuk, enyhén megcsepegtetjük frissen szelt citrom levével.
- Egyik oldalát olvasztott fűszervajjal megkenjük és a többi alapanyag előkészítésének ideje alatt állni hagyjuk.
- Ne sózzuk, teljesen fölösleges.
- A grillezésnél érdemes figyelni arra, hogy a hozzávalók közül a garnéla fog leghamarabb átsülni, ezért olyankor érdemes csak a grillrácsra helyezni, mikor már a többi ételnek a második oldala sül.
- Szó szerint egy – két percig süljön, hogy az egyébként már megfőtt garnélának csak az ízét emelje ki a grillezés.
A LAZAC ELŐKÉSZÍTÉSE:
- A lazac szeleteket először csap alatt megmossuk és jól lecsepegtetjük.
- Mindkét oldalát megcsepegtetjük citrommal.
- Sót most sem használunk, csak az olvasztott fűszervajjal kenjük meg mindkét oldalát.
- A szeletek maximum 2 – 3 cm vastagok legyenek, hogy ízletesre süljenek.
MENNYISÉGEK KÉT SZEMÉLYRE:
hat – nyolc darab garnélarák
két szelet lazac
0,25kg tintahal vagy kalmárcsáp
négy szem kisebb burgonya
Köretnek grillezzünk burgonyaszeleteket az étel mellé. Ugyan azon a parázson – ízlés szerint akár ugyanazzal a fűszervajjal megkenve mint a halat, a garnélát, a tintahalat – pár perc alatt elkészülhetünk vele. Tálalásnál díszíthetjük citromkarikával és rozmaringgal. Az étel elkészítését követően hamar szervírozzuk, frissen sülve fogyasszuk.