KITSIMONO アートスタジオ SOUNDS

A hőmérsékletét vesztő repesztett máz, a fémesen csattogó bonsai szerszámok, a vágott bonsai drót, a hajlítás közben reccsenő ág, a bonsai tál aljába szóródó akadama, az egymásba helyezett kerámiák, a bonsai locsolókannából zúduló víz, a deadwoodban járatott gépek, a mizusashi záródása, a chasen matchát felverő chawanhoz ütődése, a suzurin dörzsölt tusrúd, egy doban fadobozának záródása, az eső, a szél, mind – mind hangokat keltenek. Esetenként rendszertelen, vagy rendszeresnek ható ritmikával rendelkeznek. Dallamuk ritkán van. Aki szereti a hangokat, azt ezen az oldalon kísérleti hangfelvételekkel és mixtape szerű hangzásokkal, hang folyamatokkal várjuk…


.

.

.

.

.

KITSIMONO CLAY BEATS I.

Agyagvágó, nylonból kibontott agyagtömb és kezdődhet az agyag újragyúrása mintázás előtt. A többször odavágott agyagtömb a saját súlyánál fogva gömbölyödik és kézzel csapkodva egyre alkalmasabbá válik a használatra. Szabálytalan ritmusban keletkező sajátos hangzása lesz, mely az asztalon lévő egyéb mintázó szerszámokkal együtt zörögve majdnem kész zenét / zenei ritmust produkál…

 

 

kitsimono contact_edited-1

CONTACT

300

GOODS

kitsimono art studio

UNDERGROUND

kitsimono, bonsai, pot, tal, bonsai tal, scrolls, wall scroll, kakejiku, sumi e, tanzaku, bonsaj, kusamono, shitakusa, kokedama

 

HOME

Latest Posts


A kerámiák és kőcserepek, azaz az ezekből készült tárgyak és művészeti alkotások alkalmasak többek között csendéletek létrehozására és a létrehozott csendéletek pedig fotók készítésére. Műhelyünkben az elkészült kerámiákat fotózás után szoktuk polcra tenni, de nincs ez mindig így. Sok esetben túl erős a késztetés, hogy készítsünk egy – két olyan fotót is szimpla kedvtelésből, ami reményeink szerint picit túlmutat a tárgyfotózáson. Ezekből szeretnénk most párat megosztani veletek és reméljük, hogy kedvetekre való lesz.

Zöld tea és fehér tea wagashi helyett pedig eper marcipán desszerttel – tea blog III. címmel jelentkezünk most és igen, a fent említett két “színben” teszteltünk ezúttal teakeveréket. Ízekről beszélni olyan dolog mint álmokról, vagy képekről. Nehéz volna és szinte felesleges leírni milyen élményeket hoz magával egy zöld teából és fehér teából készült teakeverék. Ami evidens, hogy sem cukor, sem citrom, sem méz, sem tej nem került elő csak ” pure tea ” és csak víz. Az igazi teához más nem is szükséges, ha az elkészítés alapanyagaira gondolunk. A teázáshoz nálunk chawan kerül elő ami pont ezért készült műhelyünkben, hogy ilyenkor legyen mihez nyúlni (ha teáscsésze kell hirtelen).

A fehér teát ízlés szerint egy vagy két tized részben szokták adni a zöld teához, ha az a cél, hogy a zöld tea ízét picit lágyabbá tegyük. Ennek sikere persze nagyban múlik az elkészítés módján, de az meg annyira nem bonyolult, hogy kihívásként kelljen rágondolni. Szóval hátra lehet dőlni és megnyugodni – persze a legjobb, ha ezt tea fogyasztás közben tesszük.

Akik kedvelnek valamit – csak úgy passzióból – fogyasztani a tea mellé, azok általában már tudják, hogy a legtöbb ázsiai országban remek ötleteket találhatnak arra, hogyan lehet a teázást még kellemesebbé tenni. Ha csak a wagashi – t vesszük példának, láthatjuk, hogy olyan ( jó értelemben vett ) szubkultúrába futhatunk bele a kereséssel, aminek nincs vége és csak inspirálni tudja az érdeklődőt minden találat. A wagashiból kiindulva mi most egy teázáshoz való édességet gondoltunk újra és így történt, hogy marcipánnal borítottunk be epret – amit aztán porcukorban forgattunk meg. Mandulával tálaltuk és kíváncsian vártuk, a teázás után hogyan hatnak az ízek.

Recent Projects