KITSIMONO アートスタジオ SOUNDS

A hőmérsékletét vesztő repesztett máz, a fémesen csattogó bonsai szerszámok, a vágott bonsai drót, a hajlítás közben reccsenő ág, a bonsai tál aljába szóródó akadama, az egymásba helyezett kerámiák, a bonsai locsolókannából zúduló víz, a deadwoodban járatott gépek, a mizusashi záródása, a chasen matchát felverő chawanhoz ütődése, a suzurin dörzsölt tusrúd, egy doban fadobozának záródása, az eső, a szél, mind – mind hangokat keltenek. Esetenként rendszertelen, vagy rendszeresnek ható ritmikával rendelkeznek. Dallamuk ritkán van. Aki szereti a hangokat, azt ezen az oldalon kísérleti hangfelvételekkel és mixtape szerű hangzásokkal, hang folyamatokkal várjuk…


.

.

.

.

.

KITSIMONO CLAY BEATS I.

Agyagvágó, nylonból kibontott agyagtömb és kezdődhet az agyag újragyúrása mintázás előtt. A többször odavágott agyagtömb a saját súlyánál fogva gömbölyödik és kézzel csapkodva egyre alkalmasabbá válik a használatra. Szabálytalan ritmusban keletkező sajátos hangzása lesz, mely az asztalon lévő egyéb mintázó szerszámokkal együtt zörögve majdnem kész zenét / zenei ritmust produkál…

 

 

kitsimono contact_edited-1

CONTACT

300

GOODS

kitsimono art studio

UNDERGROUND

kitsimono, bonsai, pot, tal, bonsai tal, scrolls, wall scroll, kakejiku, sumi e, tanzaku, bonsaj, kusamono, shitakusa, kokedama

 

HOME

Latest Posts


Kapd el és engedd el! Legyező horgászat Pu erh teával és kézzel készült chawannal. Bizonyára ismeritek a “Catch and release” fogalmat. Vagy nem? Jó oké, nem biztos. Ti akik rendszeresen olvastok minket nem biztos, hogy horgásztok, nem biztos, hogy pergettek és különösen nem biztos, hogy legyeznétek. Na de ki tudja? Menjünk biztosabbra – szerintünk azt viszont biztosan tudjátok, mi az a Pu – erh tea. Így már megvan a szál ugye? Ha igen, akkor oké, mert nagy követ enged leesni a szívünkről. A Kitsimono webshopban a múltkor írtunk egy posztot a promóciók közé erről a témáról – már ami a kínai vörös tea világát és a fly fishing találkozását a Catch & release művészetét teszi egymás mellé párban és elmondja, miért érdekes ez. Idáig ez majdnem reblogging, de részint nem blogból emelünk és nem ugyanazt és nem újra ugyanazt. Mielőtt belebonyolódnánk, jöjjön amiért felhozzuk ezt ebben a blogban is.

Egy, kettő, három. Legyezés, vörös tea és pisztráng. Vagy… stílusosabb lett volna úgy, hogy 3 – 5 – 7, ha már puerről van szó. Nem csak azért mert 357g általában egy jobb préselt pu erh tea súlya, de azért is mert úgy tartják sokan, hogy a #3, #5, #7 – es vízen úszó legyező zsinórok a legjobbak pisztrángozáshoz (ha már témánál vagyunk) és persze a pisztráng ezekre csak felteszi a pontot, ha hármat, ötöt, vagy hetet fogunk. De nem húznánk tovább az időt, eláruljuk mit akarunk mondani ezzel a poszttal. Azt, hogy lényegében elkészült végre a KITSIMONO OFFICIAL YouTube csatornánk és fel is került az első videónk. Nézzétek meg és nyomjatok rá egy lájkot ha tetszett és ne felejtsetek el feliratkozni!

Hogy mi köze a kínai fehér tea készítésnek a Balatonhoz? Ha arra gondolunk, hogy a tea európai történetében (úgy általában) minden olyan volt, hogy tulajdonképen észrevétlen “beemelte magát” a kultúránkba, még akkor is azt kell mondani, hogy semmi. Úgy értem, semmi köze a Balatonhoz a fehér teának – különösen a Xue long teának. Elméletileg! Mert azért azt is tudjuk, hogy kulturális értelemben legalábbis – ahhoz lesz köze valaminek, amivel közös múltat gyártunk neki a jelenben. De nem kell idáig elmenni. Most éppen azt játszottam, hogy van köze a Xue longnak a Balatonhoz – pedig tudva tudom, hogy nincs. De most (a játék kedvéért) elhitettem magammal és el is sikerült hinni pár percre és nem bántam meg. Hogy miért? Mert ez a tea jó és a Balaton meg… biztosan nem is kell magyarázni. De beszéljünk egyszerűbben! Teát készítettem a parton és később a Tihanyi apátságnál. Eleinte tartottam attól, hogy talán körülményes lesz ez a kis játék, de nem volt az. Pofon egyszerű volt minden és nem kellett hozzá sok minden. A parton gaiwan segítségével és az apátságnál meg egy kirándulós bögre segítségével készítettem jó teát amit a műhelyben készült chawanból fogyasztottam el. Mi ebből a tanulság? Semmi. Vagyis…

“Ha valamiből az a tanulság, hogy egyszerűen is élvezhető a cselekvésünk eredménye, akkor érdemes arra is gondolni, hogy egyúttal lehetőséget is teremtettünk arra, hogy fejlesszünk a dolgon és egy új tea világra nyissunk kaput magunknak…”
(Kitsimono)

Kora reggel még a parton volt hangulatom el bíbelődni a gaiwannal és csodálni a teát. Nem volt nehéz. A víz illata és a hullámok hangja remekül egybevágott a teás flow minden részletével. Nem így volt később az apátságnál, ahol már inkább a kilátás vonzott és ezért inkább egy amolyan “sportos gongfu” – nekifutásból fehér tea lett a koncepció. Egyetlen baj volt. Hogy az így töltött idő túl gyorsan telik el mindig.

 

 

KITSIMONO AZ INSTÁN!

KÖVESS MINKET TE IS!

Recent Projects