RÓLUNK

A Kitsimono műhely elődje 2009-ben kezdett foglalkozni – eleinte csak – bonsai kerámiák készítésével. A műhely 2012- ben vette fel a Kitsimono nevet, amikor is két tagja együtt kezdett dolgozni. Mára már nem csak bonsai és kusamono kerámiák készítésével, hanem kerámia tenpai figurák készítésével és wallscroll, kakejiku (japán tekercskép) készítéssel is foglalkoznak. A műhely tagjai, Gyöpös Viktória és Tirpák Bálint a Mono no aware art, a tradicionális japán kultúra, az európai rétegtrendek és a szubjektív irreguláris művészet nyújtotta lehetőségek közt fuzionáló alkotásokat hoznak létre. Képzőművészként tevékenykedve, de csónin szellemiségben gondolkodva alkotnak és tevékenykednek. Munkásságuk impresszív inspiráltságát erőteljes konceptualitás fogja össze, művészetük tárgyakban történő újjászületése minden esetben lehetőségeket teremt az intuitív felhasználhatóságra és a funkció továbbgondolhatóságára – teret hagyva a kizárólag gyűjtői szempontok szerinti műélvezőknek.
A műhely folyamatos kísérletezéssel keresi az európai művészettörténet japán kultúra által életre hívott emlékei és a ténylegesen japán művészet közötti átjárhatóságot ill. redundanciát. A műhely meghatározó művészeti koncepciója tárgyi monoteizmusa, a megismételhetetlen, kézzel készült dolgok létrehozása, a megismételhetetlenségből születő értékekbe vetett hit.

ABOUT US

The forebear of Kitsimono Workshop prepared merely bonsai ceramics in the beginning. The name Kitsimono was assumed when the two members began to work together. Nowadays they are active not only in creating bonsai and kusamono ceramics, but they produce ceramic tenpai ornaments and wallscrolls and kakejiku (Japanese calligraphy) too.
Members to the Workshop are Viktoria Gyöpös and Bálint Tirpák who give their mind to establish Mono no aware art, utilizing the possibilities of incorporating traditional Japanese culture, European interlayers and subjective irreglular art. Acting as beaux-artists they are thinking and working in a csonin spirit. Their afflated impressive activity is comprised by dynamic conceptuality, the incarnation of their art always creates possibility for an intuitive adaptability and functional deployment – giving a free range to curio-hunters.
Experimenting the Workshop is constantly questing after permeability and redundancy of the perpetuator Japanese culture kept count by European art history and that of real Japanese art. Crucial artistic conception, objective monotheism of the Workshop is to create unreproducible handmade objects and believing in the values deriving from uniqueness.

FB-FindUsonFacebook-online-512

kitsimono art and craft

KITSIMONO WORLD

info@kitsimono.hu

+36 30 333 0219


 

kitsimono kusamono workshop (14)

XXXII. EBA & ESA Annual Convention – Kitsimono kusamono demo és előadás

kokeshi bonsai kusamono shitakusa kitsimono exhibition display art (43)

Tóth-Vásárhelyi Rékával válogat össze Viktória kokeshit és bonsait kiállítani.

kokeshi bonsai kusamono shitakusa kitsimono exhibition display art (17)

Bálint és Réka a kiállítás berendezése közben.

ボディアート

 Műhelyünkben Gabival egy japán testfestés próbán

01 nakamavashi

2015. – ben a Marczika Bonsai Stúdióban a Nakamawashi & bunjin rendezvényen

arco bonsai kitsimono 0

2015. – ben Arcoban a Kitsimono műhelyt, a Marczika Bonsai Stúdiót és a Magyar Bonsai Szövetséget képviselve.

arco bonsai kitsimono 13

arco bonsai kitsimono 47

Az I. Bonsai és Suiseki Mustra 2012. évi kiállításáról a Japán Bonsai Sekai Magazin egy kétoldalas cikket publikált. Ebben a cikkben a mi munkáink is visszaköszönnek a fotókon, többek között a Mustra alatt rendezett bonsai tál kiállításról készült felvételeken. A bonsai tál kiállításra a lehetőséget a Marczika Bonsai Stúdió biztosította.

papp sandor adriano bonini marczika andras bonsai studio workshop erd

Barátainkkal, Bálint mellett jobbra: Papp Sándor, Adriano Bonini, Marczika András.

Az I. Bonsai és Suiseki Mustra után a Marczika Bonsai Stúdió rögtönzött egy kisebb bonsai workshop – ot Adriano Boninivel. 2012 – Érd

 

adriano bonini bonsai and suiseki mustra hungary (2)

adriano bonini bonsai and suiseki mustra hungary (3)

Adriano Bonini és Bálint egy Pinus parviflora pre bonsait alakít az I. Bonsai és Suiseki Mustra bonsai alakítási bemutatóján.

Fotók: Szabó Barna

XXVIII. European Bonsai Association Convention 2012., Ljubljana, Slovenia – New Talent Contest.

walter pall bonsai weekend trnava (4)walter pall bonsai weekend trnava (3)

 

 

 

 

 

Walter Pall és Bálint a Trnava-i Bonsai Weekend-en. 2011.