KÓD: #1009/CHW Sankaku – gata kuro chawan kirijumonji kodai lábon. Ez a négy felé metszett lábon álló háromszög formájú chawan fekete mázazottságával a tradicionális un. kuro chawanokra utal. Színének köszönhetően a benne megjelenő matcha tea intenzívebb színélményt nyújt a nyugodt teaszertartás közben. A magastüzön égetett és kézzel készült  kőcserép teáscsésze természetesen használható más meleg és hideg italokhoz is mint a zöld tea. Az első látásra klasszikus teakerámia abban tér el (többek között) a vele bemutatott japán teáscsészék világától, hogy a fatüzes égetőtérben keletkező esztétikai értékeket elektromos égetőtérben képeztük le.

A chawan méretei:

m: ≈ 8cm

a: ≈ 10cm

magasság: 5cm

Csomagolás: Narancs színű, tussal írt és kővel pecsételt vászonba csavarva, használt nem aktuális japán napilapba csavarva, kartondobozban.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele a chawan kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

Kommentek

comments