japán gasztronómia sült lazac hozzávalók kitsimono blog (1)cooking salmon lazac készítés tálalás gasztroblog


 

Sült lazac zöldségkörettel tálalva

.

.

.

.

.

.

.

.

.

-Sült lazac négy személyre rövid elkészítési idővel-

Reszelt csicsókát vajon megdinsztelünk, majd leitatjuk róla a felesleges zsíradékot. A lazacszeleteket megmosva, enyhén besózva helyezzük serpenyőbe és fűszervajjal sütés közben kenegetjük. Jó ha a hal sütésével egy időben főnek meg a zöldségek is és lehet is kezdeni a tálalást. A reszelt és dinsztelt csicsókát répaszeletből készült kosárban tálaljuk, mellé majonézt, vagy szójaszószos öntetet csorgatva. A főtt zöldségeket ízlés szerint rendezhetjük a tányéron vagy tálon citrommal és citromfűvel.

halétel tálalás gasztronómia japán konyha ízek lazac sütéssültlazac zöldségkörettel szójaszósz gasztro blog halétel

Hozzávalók négy személyre:

négy szelet lazac

pár darab csicsóka (édesburgonya)

sárgarépa

brokkoli

zöldborsó

citrom

citromfű

fűszervaj (kakukkfű, rozmaring, fokhagyma, bors)

szezámolaj

vaj

szójaszósz

Az elkészítési idő az előkészületekkel együtt 60 perc, a négy főre készülő étel költségvetése 2000 – 3000 Ft. A tálalás gyorsan megvan, dekoratív és az elkészült étel ízletes, könnyű.


Hasonló posztokért keresd GASTRO KITSIMONO oldalunkat:

Kommentek

comments