KÓD: #7037 Kakemono fából, iker tanzaku táblákkal. A kakemono ebben az esetben nem kifejezetten kiegészítő képnek, “accessories” -nek készült bonsai, suiseki vagy kusamono display mellé – bár esztétikai, formai, tartalmi értelemben is egyaránt megállja a helyét hangsúlyozó szerepben is – hanem önálló alkotásként jött létre. A koncepció a Japán és Európa közti kulturális egymásra mutatás interpretálása a művészet történet, a mindkét – európai és ázsiai – kultúrkörökben is ismert művészek, ikonikussá vált művek idézésével, illetve felmutatásával. A kakemono, mint tárgy, mint festmény szerepében jelen lévő elem a japán enteriőr, a japán stílusú lakberendezés világában alapvetés, hasonlóan mint Utagawa Hiroshige fametszetei a japán művészetben, hasonlóan, mint Vincent Van Gogh festményei az európai művészetben.

.

.

.

.

.

.

.

A kakemono itt fából készült tábla formátumban jelenik meg, hasonlóan a hordozott, aranyozott szegélyű tanzaku – táblákhoz. A tanzakuk Van Gogh ‘The Bridge in the rain (after Hiroshige)’ című festményének részleteit idézetként alkalmazzák – a 19. századi Japán és Európa posztimpresszionista művészei közti dialógust jelen időben folytatva és az ázsiai eredetre utaló szerepbe (kakemono) visszahelyezve az idézetek a kulturális kölcsönhatások újabb stációjaként szerepelnek.

wooden kakemono with tanzaku kitsimono japan style design (2)
wooden kakemono with tanzaku kitsimono japan style design (4)
wooden kakemono with tanzaku kitsimono japan style design (3)

Méretek: Magassága 67 cm, szélessége 24 cm

Anyaga: Fa, papír, fém

Csomagolás: Használt nem aktuális kínai napilapba csavarva, felcsíkozott japán nylon csomagolóanyaggal átfogva.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele a kakemono kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

Kommentek

comments