Shikishi mediális grafikai nyomattal keretben kacsával és szúnyoggal. A tradicionális japán tusfestészet és a tekercsképek világának megidézésével használt külső jegyek és motívumok keverednek a kortárs grafika, a graffiti és a street – art elemeivel, illetve azok stíluseszközeivel. A papírvászon háttér, mely a vizet szimbolizálva kiemeli a shikishi – t nem öncélú dekoráció, hanem visszautalás a tekercsképek alapjának funkciójára, mely az írással vagy rajzzal kifejezett mondani valót kell erősítse vagy plusz vizuális információkkal megerősítse. Ezt keretezi egy fehér négyzetes és mély keret, így van hely a vízen úszó vadkacsát ábrázoló háttéren szintmagasítással rögzített és dekomponált képnek, melyet üveglap fed. A képen egy lecsapott szúnyog jelenik meg skiccelt mesebeli békák társaságában és egy japán motívumtöredék.

A shikishire és a háttérre készült grafikai alkotás vegyes technika, mediális – több részletből összeálló sokszorosítógrafikai nyomat, mely kőpecséttel és kézírással lett szignálva. A szignatúra – ugyan úgy mint a vadkacsát ábrázoló háttér – a műalkotás része, mely a kerettel együtt válik egésszé/egységgé. A keret méretei 253 x 253 x 45 mm. A háttér eredendően egy általunk készített tekercsképből lett kimetszve és assamblálva, a shikishi pedig kartonra kasírozott japán rizspapír. A műalkotásból ez az egyetlen darab készült, műhelyünkben sosem készül két egyforma alkotás.

KÓD: #2/0002 A kép nem csak az enteriőrben falra akasztva használható, kitehető ikebana kompozíciók mellé un. képtámasztóval vagy tokonomába függeszthető.

Csomagolás: Használt nem aktuális kínai napilapba hajtva, felcsíkozott japán nylon csomagolóanyaggal átfogva.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák és műtárgyak XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele a műalkotás kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

Hasonló alkotásainkért keresd Kitsimono goods oldalunkat:

kitsimono art studio

FB-FindUsonFacebook-online-512

Kommentek

comments