Ikebana váza minimál kompozíciókhoz. Egy ikebana váza mint önálló tárgy – függetlenül funkciójától és kulturális aurájától – eleve sajátos külső jegyekkel és jelleggel rendelkezik. Önmagában hangulatot teremt és művészeti objektként is képes létezni. Ezen tulajdonságainak köszönhetően lehetséges az,  hogy vázaként vagy ikebana kerámiaként használva kiválthatatlan kulturális esztétikai értékekkel hasson az ikebana kompozíció részeként a szemlélőre és az alkotóra. A tárgy organikus felületű és formájú palástja ami a leginkább szembetűnő, melyen a palack nyakán elterülő gallér – egyfajta kiterjesztett peremként érvényesülve a horizontális síknak ad enyhe hangsúlyt. Ezáltal lehetőséget teremt a magasabb szárban végződő és az alacsonyabb száron megülő virágok vagy akár hosszú tűs fenyőágak esztétikus installálásához is. Ennek köszönhetően mind a négy évszak ikebana kompozícióit képes funkcionálisan és esztétikai értelemben is kiszolgálni. A felület máza szimbolikus utalást tesz a redukciómentes fatüzes égetés okozta – egyébként megismételhetetlen véletlenszerűségek által létrejött – effektekre, melyek reprodukálhatatlanná teszik a Mono No Aware – Art szellemében készült kerámiát. Az ikebana palack elhelyezhető tokonoma térben és bármilyen egyszerű térben ami otthonunk vagy irodánk, munkahelyünk enteriőrjében található.

ikebana vase váza kitsimono mono no aware art works (11)

KÓD: #19009 Ikebana váza minimál kompozíciókhoz
Alkalmas minimalista ikebana és sogetsu stílusú növényi kompozíciók bemutatására vagy önmagában dísztárgynak. Esetében a kenzan használata nem szükéges.

Az ikebana kerámia magassága: 20,3cm

Csomagolás: Narancs színű, tussal írt és kővel pecsételt vászonba csavarva, használt nem aktuális kínai napilapba csavarva, felcsíkozott japán nylon csomagolóanyaggal átfogva.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele az ikebana kosár kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

Kommentek

comments