Wagashi marcipánból – japán édesség európai ízekkel. A japán édességek közül a wagashi talán ami legelőször eszünkbe jut ha arról van szó… Persze, ha édességekről van szó és olyan édességekről, amik nem csomagolt termékként jelennek meg mint például a csokoládék, olvadós cukorkák és gumicukrok, kandírozott gyümölcsök, stb… A wagashi fantasztikus és kreatív kultúrával és lenyűgöző könnyed világként megjelenve nem csak arra jó, nem csak azért szerethető amiért az édességeket kedveljük. Azért is roppant szerethető és figyelemre méltó, mert ennek az édességnek az alkotói és készítői páratlan kézügyességgel és szépérzékkel alkotnak akár gyümölcsöket, akár nonfiguratív formákat bemutató/ábrázoló gasztronómiai “plasztikákat”. Ezeknek az ízvilága picit szokatlan nekünk európaiaknak, valamivel édesebb és erősebb ízekhez vagyunk szokva.

.

.

.

.

.

.

.

Aki kóstolt már wagashit vagy gyakran fogyaszt, esetleg készít is, abban bizonyára felmerült már, hogy érdekes volna ugyan ezt a világot más ízekkel is kipróbálni. Így voltunk ezzel mi is és a legkézenfekvőbb gyúrható édességből készítettünk pár wagashit, hogy lássuk/tapasztaljuk milyen élményt jelenthet. Marcipánt fogtunk és készítettünk pár egyszerűbb formát, mely ízben ugyan más világ és ezért más hangulata is van a dolognak de persze marcipánkedvelőként nem bántuk meg…

marczipan marcipan marzipan wagashi kitsimono art blog sweets edesseg (17)

marczipan marcipan marzipan wagashi kitsimono art blog sweets edesseg (16)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

A legegyszerűbb az volt, hogy az elkészült marcipán wagashi darabokat tálaltuk és – mondjuk úgy készen is voltunk. Persze ez az egyszerű megoldás önmagában is kellemes volt, de kíváncsiak voltunk arra is, hogy a tálakon való elrendezgetést lehet – e valamilyen módon feldobni vagy fokozni. Számos próbálkozás után arra jutottunk, hogy a tálalásra használt kerámia és a wagashi olyan nagyszerűen összeillik és olyan frappáns egységben hat, hogy nem feltétlen ezen a vonalon kellene a marcipán wagashit továbbvinni.

marczipan marcipan marzipan wagashi kitsimono art blog sweets edesseg (7)

A wagashi és a matcha (zöldteatea por) kombinálása, együtt használata népszerű és óriási rajongótáborral rendelkező szelete a japán édességek világának. A két dolog együtt használatára a legegyszerűbb megoldás a wagashi matchában való megforgatása vagy azzal való megszórása. Legnagyobb meglepetésünkre a marcipán és a matcha együttes íze roppant kellemes és kipróbálásra ajánlandó.

marczipan marcipan marzipan wagashi kitsimono art blog sweets edesseg (2)

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

marczipan marcipan marzipan wagashi kitsimono art blog sweets edesseg (3)

marczipan marcipan marzipan wagashi kitsimono art blog sweets edesseg (5)

Hasonló posztokért keresd GASTRO KITSIMONO oldalunkat:

Kommentek

comments