マグロ

Tonhalas kaviár előételnek kurama tálalással. A kurama tálak méltán népszerűek a gasztronómia tengeri ételeinek világában – különösen a japán gasztronómia esetében. Szervírozható vele gömbhal, tonhal, különféle kaviárok, kagylók, osztriga és még sok – sok minden más. Ezúttal egy egyszerű fekete kaviárt tálaltunk üvegedényben finomra feldolgozott tonhallal és persze az elmaradhatatlan citrommal, melyet algalappal formáltunk picit szokatlanul. Ez az együttes egy előétel, melyhez száraz fehér pezsgőt illik kínálni.

kaviar tonhal japan etelek gasztroblog eloetel kitsimono (3)

IMG_8948

A köret nélküli előételt – a kaviár és a tonhal együttes markáns élményét a pezsgő hivatott megszelídíteni. Ezzel az előétellel sokféle ebédet/vacsorát tervezhetünk és ha tudjuk, hogy a leves vagy a főétel még időt igényel, tálalhatunk mellé vékonyra szelt pirítóst és valamilyen balzsamecetes salátát. Ha így teszünk, akkor javasolt a pezsgőt borra cserélni az asztalon és a kanál helyett kenőkést kihelyezni (hogy a kaviárt és a tonhalat legyen mivel kenyérre kenni). Egy ilyen elem – mondjuk egy barátokkal töltött vacsora esetén – kényelmes fogásként épül az estébe. Nem kell tartani attól, hogy kihűl-e vagy sem és könnyen kezelhetőségénél fogva felszabadult társalgás mellé ideális. Az elkészítési idő oly mértékig rövid, hogy nem is méltó említésre és 400 – 600Ft / fő a költségvetése.

Ha sake-t fogyasztunk az ételhez, a kurama tál mellé jól passzolhat egy rusztikus kivitelű

sake chawan:

handmade mini chawan sake cup japan style kitsimono (7)

Kommentek

comments