a sushi sake kitsimono japanese food (14)

 

Sake és sushi. A látszat ellenére nem csak a rizsbort hívják sake – nak. A Sake jelent ételt is, mely jól meghatározható és leírható tulajdonságokkal bír. Ilyen például, hogy a rizs alapot úgy kell kézben meggyúrni, hogy az elférjen a zárt kézben kényelmesen és csak ezután kerül rá a rák, hal, stb… A sushi legkedveltebb megjelenési formáiban szinte minden esetben láthatjuk a “mindent” közre fogó alga lapot. Mérete úgy kell alakuljon, hogy egyetlen falatként is fogyasztható legyen és könnyen megfoghassuk evőpálcikával. A felvételen látható sushi tekercseket maki néven ismerjük – melyek jelen esetben rákkal és lazaccal, illetve rizzsel töltöttek. Szója szószba mártva fokozhatjuk ízélményünket és számíthatunk arra, hogy kevéssel is kellemesen jóllakik az ember.

 

Kommentek

comments