Taiwan és Botown, boróka és bonsai. Ha Taiwanra visz az utad és a bonsai érdekel, nem állhatod meg, hogy a Botown Bonsai Nursery – t meg ne látogasd. Koros és igényesen alakított gyönyörű big bonsai fák, kellemes kert és barátságos fogadtatás. Taiwani utunkon egyik legkellemesebb élményünk volt ezt a kertet meglátogatni és a kínálatba belefeledkezni. Ha önmagában nem volna elég, hogy jól éreztük magunkat a kertészetben és gyönyörködtünk a szebbnél szebb fákban, akkor mindenképpen megemlítenénk, hogy az egyik legszebb példa volt a taiwani bonsairól alkotott képre amit ott láttunk. Generációk yamadori öröksége párosult a legtisztább alakítási munkák gyümölcsével és nem csak szerethető de respektálandó minden egyes fa összképe. Magyarországon ezt a léptéket niwakiban ismertük ezidáig, de a bonsai nagybetűs fogalma mindig képes újat tanítani a tálban nevelt fák szerelmeseinek és nem csak a lokális vonatkozásoknak köszönhetően tanuljuk újra mit jelent ma Ázsiában a bonsai szó, de a magas minőségen tetten érhető alakítási részleteknek is. Praktikák és esztétikai megoldások sora bontja ki a jó értelemben vett műélvezeti értékeket és nem marad más mint élvezni a látványt. Azt gondoljuk ez az egyik lényege a bonsainak és a gyönyört átélni mindig kivételes szerencse.

A kertészet tulajdonosával még tavasszal találkoztunk Shanghaiban és persze picivel korábbról ismertük ( a fentebb be is linkelt ) facebook oldalát. Szerencsénkre Taiwanon volt módunk meglátogatni kertészetét és a korábban látott fotókhoz képest csak egyetlen különbség volt; a valóság mindig sokkal szebb és jobb mint a digitális fájlok! 😉

Taiwan and Botown, juniper and bonsai. If you take your trip to Taiwan and you are interested in bonsai, you can not miss visiting the Botown Bonsai Nursery. Of old and demandengly shaped beautiful big bonsai trees, a pleasant garden and a friendly welcome. One of our most enjoyable experiences in Taiwan was to visit this garden and to indulge in the supply. If in itself it was not enough to feel good in horticulture and to admire the more beautiful trees, we would certainly mention that it was one of the most beautiful examples of the image of the Taiwan bonsai that we saw there. Yamadori-legacy of generations is coupled with the fruit of the purest formwork and not just lovable but respectful of the image of each tree. In Hungary this scale has been known in niwaki so far, but the uppercase concept of bonsai is always able to teach new things to lovers of the pot grown trees and owing to not only local aspects we learn again what bonsai is about in Asia today, but also owing to high-quality shaping details. A series of practices and aesthetic solutions highlight the worth of art enjoyment and there is nothing else, just enjoy the sight. We think this is one of the essentials of bonsai and the pleasure to experience is always exceptional luck.

We met the owner of the horticulture in Shanghai in spring and, of course, a little earlier with his Facebook site (the link above). Fortunately, we were able to visit his horticulture in Taiwan and there was only one difference compared to the photos we saw earlier; reality is always far more beautiful and better than digital files!

Kommentek

comments