a wagashi and fruit and chocolate japanese gastronomia ceramic dish bowl collection kitsimono (6)

 

Hozzávalók:

wagashi

Menta levél

tejcsokoládé

Gránátalma

körte

Az európai gasztronómiában otthonosan mozgók nem sűrűn találkoznak olyan édességekkel, melyek pürésített babból, vagy rizslisztből készülnek. Éppen ezért a wagashi inkább egzotikumként, ízes kalandként hat és mindig úgy tűnhet, hiányzik belőle az édesség. Maga a wagashi egy szerényebb “íztorlódás” hordozója mint egy számunkra (Európában) megszokott desszert. Mégis ajánlásra érdemes, tisztán magában is. Adná magát, hogy marcipánnal helyettesítsük, de akkor már olyan messzire hordunk a wagashitól, hogy érdemes újragondolnunk miért is kezdtünk bele a wagashi készítésbe…

… maradjunk a wagashi – nál. Mozdítsuk el az ízvilágát úgy, ahogy nekünk kedves. Ebben az esetben mártsuk a felét csokoládéba és tálaljuk irdalt körtével, Gránátalmával és Mahónia levelet mintázó csokoládéval. A “megszelidített” ízvilág közelebb áll a wagashi – hoz mint más desszertekhez, de már inkább érdekesség számba megy mint hogy tradicionális japán édességként hasson.

 

 

Kommentek

comments