a wagashi and fruit and chocolate japanese gastronomia ceramic dish bowl collection kitsimono (14)

Egyszerű hozzávalók, gyors elkészíthetőség és igazán finom édesség.

Hozzávalók:

tejcsokoládé

fehércsokoládé

kakaópor

Gránátalma

Mandarin

Datolya

Meggy kompót

Tejcsokoládé Gránátalmával, Datolyával, Mandarinnal és fehércsokoládéval. Szépen nehéz elkészíteni, általában inkább érdekes a látvány mint esztétikus, de az ízek összhatása mindezért kárpótol. Az elkészítés által igénybe vett idő oly elenyésző, hogy fél órán belül elfogyaszthatatlan mennyiséget lehet előállítani belőle. A vízfürdőben megolvasztott csokoládéból kisebb adagokat kihelyezünk pl. alufóliára és a tetejét Gránátalma termésével borítjuk. Erre egy újabb réteg csokoládét hordunk fel, majd erre helyezzük ki a tanzakura vágott Datolya és Mandarin szeleteket, melyet kakaóporral enyhén megszórunk. Erre csorgatunk egy kevés olvasztott fehércsokoládét. Helyezzünk mellé virágformára nyitott Datolyát és helyezzünk a közepébe egy szem meggy kompótot.

a wagashi and fruit and chocolate japanese gastronomia ceramic dish bowl collection kitsimono (13)

Kommentek

comments