art painting grafics japanese ink design festmény vásárlás grafika enteriőr lakás dekoráció (5)

Shikishi mediális grafikai nyomattal keretben bonsai rajzzal. A tradicionális japán tusfestészet és a tekercsképek világának megidézésével használt külső jegyek és motívumok keverednek a kortárs grafika, a graffiti és a street – art elemeivel, illetve azok stíluseszközeivel. Az aranyozott háttér, mely kiemeli az aranyszélű shikishi – t nem öncélú dekoráció, hanem visszautalás a keleti grafikai elemek kiemelési módjának egyikére. Ezt keretezi egy fehér négyzetes és mély keret, így van hely az aranyozott háttéren szintmagasítással rögzített képnek, melyet üveglap fed. A képen egy félkaszkád bonsai jelenik meg bonsai asztalon és japán motívumtöredék japán és európai írásjelekkel. Az aranyozott háttér a megvilágítástól vagy a napszaktól függően más – más reflexekkel válik láthatóvá az enteriőrben, így más – más hangulatot teremt, de ugyan azt a képet emeli ki.

art painting grafics japanese ink design festmény vásárlás grafika enteriőr lakás dekoráció (6)

A shikishire készült grafikai alkotás vegyes technika, mediális – több részletből összeálló sokszorosítógrafikai nyomat került felülrajzolásra, majd kőpecséttel és kézírással szignálva. A szignatúra – ugyan úgy mint az aranyozott háttér – a műalkotás része, mely a kerettel együtt válik egésszé/egységgé. A keret méretei 253 x 253 x 45 mm. A háttér aranyozása metál füsttel berakott, a shikishi pedig kartonra kasírozott japán rizspapír. A műalkotásból ez az egyetlen darab készült, műhelyünkben sosem készül két egyforma alkotás.

KÓD: #2/0001 A kép nem csak az enteriőrben falra akasztva használható, kitehető ikebana kompozíciók mellé un. képtámasztóval vagy tokonomába függeszthető.

Csomagolás: Használt nem aktuális kínai napilapba hajtva, felcsíkozott japán nylon csomagolóanyaggal átfogva.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák és műtárgyak XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele a műalkotás kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

A készülési folyamatokból néhány részletet megtekinthetsz az alábbi videón:

kitsimono art studio

FB-FindUsonFacebook-online-512

Kommentek

comments