Shikishi diptichon ezüstözött háttér előtt. A két egyforma méretű – az ezüstözött alaptól elemelve rögzített shikishi csendélet szerűen mutatja be a bonsai alakításokkal együtt járó jelentéktelennek tűnő tárgyak hangulatát, szépségét grafikai úton. A puritán ábrázolásmóddal létrehozott sokszorosító grafikai technika szülte látvány ugyan nem nevezhető minimalista alkotásnak, de mindenképpen közelít a felesleges rajzos sallangok elhagyásával – a konceptuális kommunikáció megteremtésének érdekében – a lehető legkevesebb gesztussal bemutatni a témát. A grafikán megjelenített japán bonsai tápanyag tartó kosár ( európai nyelvterületen fertilizer basket – ként ismert szerves bonsai trágyákhoz használt eszköz ) és a bonsai drótozása utáni bonsai drót hulladék mellett megjelenik a bonsai tálak vízáteresztő nyílásának elfedésére használt háló a klasszikus drótfülekkel. Ezek azon részei a bonsai kultúrának, melyek legalább annyira nincsenek előtérben mint az enteriőr dizájn területén a dűbel, a tipli és mondjuk egy villanykörte foglalat…. Mégis rejtett részeiként a belső térnek meghatározók funkcionális értelemben és nélkülük nehéz volna megoldani mindent… Afféle funkcionalista szentimentalizmus a téma és mindez persze aranyozott szélű japán rizspapírral kasírozott karton táblákon látható ezüst füsttel berakott táblán, paszpartúzva és keretezve.

KÓD: #2/0004 A grafikai alkotás vegyes technika, mediális sokszorosítógrafikai felülkezelt nyomat, mely kőpecséttel és kézírással lett szignálva. A grafika egyetlen példányának elkészülését követően a dúc megsemmisítésre került, a nyomatból nem készült csak egyetlen darab. A keret mérete 425 x 325 mm.

Csomagolás: Használt nem aktuális kínai napilapba hajtva, felcsíkozott japán nylon csomagolóanyaggal átfogva.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák és műtárgyak XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele a műalkotás kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

Hasonló alkotásainkért keresd Kitsimono goods oldalunkat:

kitsimono art studio

    FB-FindUsonFacebook-online-512

Kommentek

comments