Japán tekercskép diptichon keretben. A tradicionális japán tusfestészet és a tekercsképek világának megidézésével használt külső jegyek, motívumok és az európai assamblage technika keverednek a kortárs grafika, a graffiti és a street – art elemeivel, illetve azok stíluseszközeivel. A gyűrt papírvászon háttér, mely a vizet szimbolizálva hordozza a képi megjelenést szolgáló negyedkörként megjelenő grafikát nem öncélú dekoráció, hanem visszautalás a tekercsképek alapjának funkciójára, mely az írással vagy rajzzal kifejezett mondani valót kell erősítse vagy plusz vizuális információkkal megerősítse. A két különálló képet keretezi egy – egy fehér négyzetes és mély keret, így van hely az assamblált vagy akkumlált két valódi tekercsképből kivágott részletnek, melyet üveglap fed. A képen egy balatoni nádas jelenik meg viharban – mely un. felülkezelt nyomatként készült.

A gyűrt tekercskép töredékekre készült grafikai alkotás vegyes technika, mediális sokszorosítógrafikai felülkezelt nyomat, mely kőpecséttel és kézírással lett szignálva. A szignatúra – ugyan úgy mint a kollázsolt zsírpapírra készült kép és a tekercskép kifüggesztőzsinórja – a műalkotás része, mely a keretekkel együtt válik egésszé/egységgé. A keretek méretei egyenként 253 x 253 x 45 mm. A diptichonként készült műalkotásból ez az egyetlen darab, műhelyünkben sosem készül két egyforma alkotás.

KÓD: #2/0003 A képek egymáshoz képesti elhelyezése lehet tetszőleges, kifüggeszthetőek egymás alá is.

Csomagolás: Használt nem aktuális kínai napilapba hajtva, felcsíkozott japán nylon csomagolóanyaggal átfogva.

RECICLED KITSIMONO_edited-1A Kitsimono műhely minden esetben – amikor lehetősége nyílik rá – újrahasznosított japán és kínai nyomdaipari és egyéb csomagolási maradékanyagokba csomagolja alkotásait. Az újrahasznosított csomagolóanyagokkal a környezetvédelemre, a környezettudatos gondolkodásra és a keleti kerámiák és műtárgyak XX. századi csomagolási szokásaira utalunk vissza.

kitsimono contact_edited-1 Ha szeretnéd megvásárolni, vagy több információt kérni róla, írj egy üzenetet. Az üzenetbe írd bele a műalkotás kódszámát, vagy másold be a linkjét.

Érdeklődhetsz a következő számon is: +36 30 333 0219

Hasonló alkotásainkért keresd Kitsimono goods oldalunkat:

kitsimono art studio

FB-FindUsonFacebook-online-512

Kommentek

comments