Desszert gyümölcsökkel, túrókrémmel és csokoládéöntettel. Ezúttal a túrókrém valamivel több gyümölccsel került párosításra és a vanília puding öntet mellett a csokoládé is hangsúlyosabban van jelen. A kompozíció legalább annyira egyszerű mint az ízek és a desszert nem olyan erősen édes. Persze itt is használtunk gyümölcszselét és a savanykásabb ízt egyedül az áfonya hozza magával.


 

kitsimono gyümölcs sütemény édesség túrókrém gasztro blog (4)

Az édesség a gránátalma, a nashi körte, a mandarin, a kivi, az eper és az áfonya összetevők mellett egy kevés vanília puding öntettel került a csokoládé mellé és a túrókrém mellett “nyomokban piskótát tartalmaz”. A felhasznált gyümölcskocsonya mind a színélmény kedvéért, mind az ízek kedvéért színezett és csak annyira édes, hogy ne nyomja el a gyümölcsök ízét. Összességében a gyümölcsök és a csokoládé dominálnak, picit hasonlóan mint egy hideg fondue esetében. Mindenből egy picit és semmiből sem sokat. Így a desszert nem válik unalmassá, mégis az ízek egyben vannak tartva a túrókrém és a csokoládé segítségével.

kitsimono gyümölcs sütemény édesség túrókrém gasztro blog (5)

.

.

.

.

.

.

.

.

kitsimono gyümölcs sütemény édesség túrókrém gasztro blog (6)

kitsimono gyümölcs sütemény édesség túrókrém gasztro blog (1)

Hasonló posztokért keresd GASTRO KITSIMONO oldalunkat:

Kommentek

comments