japan etelek japan keramiahoz kitsimono gasztroblog maki avokado (2)

A japán ételek legszembetűnőbb jellegzetességei a páratlan színgazdagság, a színharmóniák és textúrák oly módon történő egymás mellé helyezése, hogy az esztétikai élvezet, mely megelőzi az ízélményt, legalább olyan mértékű legyen, mint amikor az első falatot a szánkba helyezzük. Az ízlelés művészete sokszor végletesen lenyűgöző, sokszor viszont inkább egyszerűen jóleső. Ahogyan a színek egymás mellé kerülnek egy – egy terítéken, úgy az ételek ízei is hasonlóan felfokozottak lehetnek együtt. Számos esetben az újszerűség élményében részesülünk. Abban az élményben mikor egy különleges ízzel úgy találkozunk, hogy nem tudjuk mihez kötni, mihez viszonyítani. Az ízek felfedezésének élményét élhetjük át minden alkalommal.

japan etelek japan keramiahoz kitsimono gasztroblog maki avokado (5)

japan etelek japan keramiahoz kitsimono gasztroblog maki avokado (1)

japan etelek japan keramiahoz kitsimono gasztroblog maki avokado (3)

Kommentek

comments