kitsimono gastroblog lazac készítés sütni főzni gasztronómia (2)

Lazac sütés és tálalás pirított csicsókával és főtt zöldségekkel. Ez a téma és ezek az alapanyagok jelentik a kiindulópontot és az étel jellegét meghatározó konyhai műveleteket. A négyszemélyes étel elkészítése maximum 60 percet vesz igénybe és számtalan féle mód áll rendelkezésre a tálaláshoz. Az illusztráció kedvéért végigfotóztunk egyet és videóra vettünk egy tálalási lehetőséget. Ezt osztjuk meg veletek következő posztunkban, de előtte még megosztanánk veletek egy – két gondolatot.

kitsimono gastroblog lazac készítés sütni főzni gasztronómia (1)

Aki kedveli a halételeket és nem veti meg a lazacot az már biztosan tudja, hogy nem egy elérhetetlen dologról beszélünk. Sőt. Túl azon, hogy 2000 – 3000 HUF élelmiszerre váltásából egy ember három vendéget hívhat, vagy családjával költheti el az egyébként könnyű de laktató ételt – igazi ünnepi hangulatot teremt a gasztronómia ezen szelete és okot/alkalmat ad a műélvezeten túl akár egy-egy pohár fehérbor elfogyasztására és az azzal járó asztal körüli kellemes társasági és társalgási kultúra megélésére/megteremtésére. A gasztronómia ajándéka a kultúra műkedvelőinek, hogy az élvezet nem csak társasági, de rendhagyó és emlékezetes alkalmak megteremtésére alkalmas…

kitsimono gastroblog lazac készítés sütni főzni gasztronómia (3)

A teljes posztot és a tálalásról készült videót elérhetitek egyébként ITT, vagy a fenti képre kattintva és azt gondoljuk kipróbálásra mindenképpen érdemes a dolog – persze az improvizáció megengedett és a “recept” teszteléséhez szinte elengedhetetlen. Persze, ha egy az egyben próbálod ki, azt sem fogod megbánni…

Kommentek

comments