Előző posztunkban, “Vasárnapi ikebana” címmel írtunk arról, hogy a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár Jászfényszaru felkérésére egy előadással és egy bemutatóval, valamint egy közös ikebana készítéssel (workshoppal) készülünk. A résztvevőknek köszönjük, hogy eljöttek és a szervezőknek ezúton is köszönjük a felkérést.

 

Az esemény egy előadással kezdődött, mely az ikebana történetéről és különböző iskoláiról szólt és persze az alapvető és legfontosabb szabályokról és az ahhoz tartozó gondolatainkról. Szó volt a modern irányzatok és a hagyományos ikebana közötti izgalmas határokról és egyebek mellett arról is, hogyan érdemes megközelíteni a témát, ha valaki szeretne ezzel foglalkozni. Ezt követően az ikebanához szükséges kellékek és eszközök bemutatása mellett ismertettünk pár praktikát, mely vagy az eszközöket képes helyettesíteni, vagy egyszerűen megkönnyíti a növényekkel való foglalkozást.

Az összegyűltek, a résztvevők az előadásunkat követően ikebana készítésbe kezdtek és legnagyobb örömünkre, szemmel látható volt, hogy megfogadták tanácsainkat és be is építették alkotásaikba az előadáson elhangzottakat. A kérdések és a készülő növényi kompozíciók egyaránt erről tettek tanúbizonyságot és a kenzant oázissal kiváltva tele lettek az asztalok növényekkel.

 

 

(Pssszt!: …volt szó arról is, hogy ha nem vagy profi ikebanás, akkor is örömödet lelheted ebben a műfajban és ez az egyik legfontosabb dolog az ikebanában. Igyekeztünk ehhez pár “fogodzót” adni, reméljük sikerrel jártunk!)

 

Kommentek

comments