Ha unod a home office időszakot válassz másik énidőt és éld túl az otthonról dolgozást zöld tea szünetekkel. Tudom. Nem minden a tea de most az egyszer megengedem magamnak azt a blogolós kontextust, amikor azt állítom, hogy: De. Értem ezt a zöld teákra, mert nekünk itt a műhelyben mostanában több kikapcsolódásra és chillre van szükségünk mint máskor. Többre, mert a másik oldalról most több a negatív inger mint valaha és látom, hallom tőletek és másoktól is, hogy ti is egyre nehezebben viselitek ezt mint máskor. Aggódunk, szurkolunk és reméljük nem válunk érintetté és reméljük, hogy szeretteink is megússzák. Reméljük, hogy elmúlik ez a nagy világnyavaja és minden visszazökkenhet végre a régi kerékvágásba. Otthon kell lenni és ügyelni sok mindenre és az otthonról dolgozásban is egyre unalmasabb a négy fal effekt. Ki-ki máshogy reagál és ki-ki más mértékkel engedi át magát a jelenlegi közhangulatnak és együttérzésnek. Ilyenkor ha észrevesszük ha nem, feszültebbek vagyunk és nehezebbek a gondolataink. Ránk fér a kötetlen énidő. Bizony. Akkor is, ha erősnek érzed magad. Szánj egy napból legalább tíz – húsz percet magadra (ha teheted). Hallgass zenét, süss egy süteményt, rajzolj, olvass, szeress verseket vagy nézd át a régi fotóidat. Ne felejtsd el, hogy biztosan van aki most a te segítségedre szorul. Segíts neki bevásárolni, hívd fel hogy van és mindig gondolj legalább egy pillanatra azokra akik az egészségügyben dolgoznak most. Legyél pozitív – ez neked is segíteni fog. Mi mostanában gyakrabban cselekszünk ilyesmiket és gyakrabban is zöld teázunk mint máskor és egy verset is találtunk amivel azonosulni tudtunk:

Zsendül már a tavasz

Zsendül már a tavasz langy hegyek oldalán.
Pöttöm kis nefelejcs nyitja ijedt szemét.
Halk fák gyönyörű gyöngéd
ujja rajzol a színes ég

hártyájára bogas kínai titkokat.
Friss fürdő a világ, enyhe sugár legyez.
Déltől harmatos estig
járhatsz könnyü kabátban és

olvashatsz a napon, kéjjel izelgetvén
olcsó hirlapodat s borzatag ámulván
országok születésén,
népek vészteli életén,

míg körötted a fák nőnek, a rügy buvik
a fű sarjad, a fűz sárgul, a mandula
habzik, mint a szökőkút,
ejtve szirmai záporát

minden szélre. Be jó volna ma bolygni mint
hajdan bolygtam e bölcs otthoni tájakon
hetykén, sorra köszöntve
Sédet, Sárvizet és Siót.

( Babits Mihály, 1939. ápr. eleje )

Picit más…

Amíg így telik múlik az idő nehéz megúszni, hogy az embernek újabb ötletei és tervei ne legyenek – de ez azt hiszem nem baj. Így jött, hogy elindítanánk egy videó sorozatot a műhelyből (új youtube csatornánkon) és az lett a cél a sorozattal (amiből az első két videó már látható is), hogy pár alapvető információval bemutassuk, hogyan lehet olyan teát készíteni, aminek van élvezeti értéke és a készítéstől az elfogyasztásig kikapcsolódás lehet. Ha profi teázó vagy vagy teamester akkor elnézésed kérjük, de ez a kontext’ most elsősorban azoké akik még válaszokat keresnek. Persze ha van kedved ennek ellenére megnézni, ez természetes. Elvégre fent van a KITSIMONO “oficiálon”…

Ha otthon egymagadban vagy pároddal viszont készítenétek egy jó zöld teát – akár meditatív hozzáállással akár csak úgy – akkor itt van mit mondunk mi, hogyan kezdj neki, hogy ez jól is sikerülhessen.

Ha a videóban hallható információk mellé még jól jönne egy kis kiegészítés, akkor NÉZD MEG EZT! Ja és még valami:

MARADJ OTTHON!

Ha követsz minket talán már tudod, de ha nem – akkor ezek az aktuális híreink a Kitsimono műhelyből:
  • Olcsóbb lett a házhoz szállítás webáruházunkban – tekintsd meg aktuális híreinket!
  • Frissült a Kitsimono webáruház kínálata is és a megjelenésén is változtattunk egy icipicit – nézz körül nálunk!
  • Vannak új japán teáink

Kommentek

comments