japanese gastronomy japán ételek gasztronomia gasztro blog kitsimono (1)

A japán gasztronómia kimeríthetetlen íz és ingervilága sokakat inspirál étel készítésre, tálalásra és sokakat sarkall arra, hogy étterembe induljanak. A dolog érthető, hisz ki ne venne részt “gasztro’utazásokban”, ki ne venne részt ételek és italok élvezetében különösen, ha van hozzá társaság és ismerünk egy jó helyet. Egy pici kedv elegendő ahhoz, hogy magunk is készítsünk japán ételeket vagy a japán konyha által inspirált ételeket. Nem is olyan lebecsülendő dolog, ha egy baráti társaságban a házigazda séfként szolgája ki barátait egy sushi vacsorával. Alkalmakra, ünnepekre és szórakozásra az egyik legkiválóbb terület, jól illenek a hal, rák, polip ételek mellé a különféle pezsgők, habzóborok, fehérborok. Érdekességként arra is gondolhatunk, hogy a japán gasztronómia egyik előszeretettel keresett bora nálunk lényegesen könnyebben elérhető mint mondjuk Tokyo – ban vagy Kyoto – ban. A Tokaji aszú nem csak olcsóbb nálunk mint Japánban, de  ismerős eleme lehet egy szokatlan vacsorának.

Most frissült GASTRO KITSIMONO oldalunkon ebben a témában párolt posztokat olvashattok. Tálaljuk ízlés szerint, reméljük ti is kedvet kaptok…

japan haletel fish gastronomy gasztronomia receptek kitsimono (3)

Kommentek

comments